Campanya Ecovidrio

La Reconquesta del Vidre, iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Ontinyent i la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, recupera 6.500 kg d’envasos de vidre, equivalent a 24.700 envasos, durant les festes de Moros i Cristians en els contenidors assignats a la campanya.

Això ha suposat un increment del 8,3% respecte al 2017. Amb aquesta xifra, actualment Ontinyent se situa en l’onzena posició del rànquing tabals, al reciclar cada fester 1,5 kg d’envasos de vidre, a l’espera de conèixer els resultats de la resta de poblacions participants.

D’altra banda, la comparsa guanyadora del sorteig del miniglú i el lot de productes envasats en vidre és la comparsa Moros Espanyols.

El president de la Societat de Festers ha manifestat que “la Festa de Moros i Cristians d’Ontinyent és una Festa amb projecció internacional i ho és perquè a més de l’antiguitat i l’espectacularitat dels seus actes, la nostra Festa està compromesa amb el reciclatge i és respectuosa amb el medi ambient”. Vicent Pla, a més de felicitar a la comparsa Moros Espanyols i animar a totes les comparses a continuar treballant en el mateix camí, agraïa a Ecovidrio “que amb aquest gest premia l’esforç realitzat per aconseguir unes festes més sostenibles”.