Actes i horaris

Jul
1
Ds
Escola de caps d’esquadra infantil
1-7-2023 11:00
Jul
08
Ds
Escola de caps d’esquadra infantil
08-07-2023 11:00
Jul
15
Ds
Cloenda Escola de caps d’esquadra
15-7-2023 11:00
Ago
6
Dg
Missa en honor al Patró
6-8-2023 9:00

Lloc: ESPLANADA DE L’ERMITA DE SANTA ANNA

Esmorzar de Germanor
6-8-2023 9:45

Lloc : SALA DE L ́ERMITA DE SANTA ANNA

Assaig d’embaixades
6-8-2023 11:00

Lloc : LOCAL SOCIETAT DE FESTERS

Ago
18
Dv
Ball dels Llauradors
18-8-2023 22:30

Recorregut : PL. DE BAI X, PL. SANT ROC, PL. MAJOR I PL.LATONDA

Ago
19
Ds
Matinal amb els nostres majors
19-8-2023 9:00 - 19-8-2023 14:00

Els càrrecs festers de 2022 visitarán durant aquest dia les residencies de Sant Francesc, La Saleta i el Sant Hospital de la Beneficència

Ago
20
Dg
Missa por tots els Festers difunts, a la ermita de Santa Anna
20-8-2023 9:00
Esmorzar de la Llàgrima
20-8-2023 10:00

El diumenge que obri el pòrtic a la Setmana Gran, després de la Missa en record dels socis i festers difunts que se celebra a l’ermita de Santa Anna, es duu a terme un emotiu esmorzar on tornen a recordar-se aquests companys de festa que ens han anat deixant al llarg de l’any fester.

Al mateix acte es reconeixen mèrits atorgant mencions honorífiques com les de Primer Tro d’Honor o les insígnies de Plata de la Societat de Festers. Amb tot, l’objectiu primer és nomenar i fer entrega de la medalla acreditativa als Primers Trons de l’any així com les insígnies respectives als capitans, banderers i ambaixadors.

El Pregó
20-8-2023 22:30

Acabada la Presentació de Càrrecs és l’hora de la paraula, del Pregó de les Festes. Tothom allí present té l’honor d’escoltar com el Pregoner, al capdamunt d’un cadafal, ens relata el seu treballat discurs per tal d’anunciar-nos que arriben les festes al poble d’Ontinyent.

Ago
21
Dl
Concurs de Caps d’Esquadra Infantil
21-8-2023 23:00

A les portes del Castell dissenyat per Helios Gisbert, els més menuts ens demostren el seu estil per tal de fer rodar la navaixa, dominar la falç, el sabre o l’espasa, siga quina siga l’arma que caracteritza la seua comparsa. A la fi, com que es tracta d’un concurs, el jurat determina un guanyador o guanyadora per cada exèrcit. La resta però no se’n va de buit ja que s’entrega un record commemoratiu a cada participant.

Ago
23
Dc
Concert Banda Simfònica TOT PER LA MÚSICA
23-8-2023 19:30

Lloc : Plaça Major

Ago
24
Dj
Repartiment de pólvora
24-8-2023 11:00

Lloc : Poliesportiu Municipal

Entrada Bandes de Música
24-8-2023 18:00

La banda oficial de cada comparsa desfila a ritme de pas-doble pels carrers de Gomis i Maians per arribar a la Plaça Major. És el moment d’escoltar les melodies que les bandes han preparat amb esforç i carinyo ja que també n’hi ha un concurs d’interpretació i d’uniformitat de vestuari.

En arribar a la porta de l’Ajuntament, davant del castell, els músics van situant-se per interpretar la conegudíssima marxa mora “Chimo”, obra immortal de l’enyorat Mestre, José María Ferrero Pastor. Tot això sota la batuta d’un director convidat de reconegut prestigi.

Desfilada dels Alardos
24-8-2023 23:30

El dijous per la nit la música i les disfresses omplin d’alegria i festa els carrers del nostre poble que veu discórrer aquesta desenfadada cercavila a l’empara de l’agradable nit agostenca.

Ago
25
Dv
Desfilada Infantil
25-8-2023 11:00

Divendres pel matí és l’hora dels més menuts. Ells són el futur de la nostra festa i aquest és el seu moment: són els xiquets i xiquetes qui desfilant al davant de la banda de música reben els aplaudiments del públic. Ells són els protagonistes: animem-los i fem festa!

Entrada Bàndol Crisitià
25-8-2023 18:00

L’exèrcit dels cristians entra, divendres de vesprada, al poble d’Ontinyent. És encapçalat pel Capità i la seua comparsa. Quan hagen passat cinc comparses més, al lloc seté, apareixerà el Banderer i l’Ambaixador. En aquest capvespre d’estiu sura en l’ambient fester la il·lusió prèvia, l’emoció del moment i la satisfacció final per l’esforç i el treball dut a terme al llarg d’un any. Dotze comparses que fan les filades a ritme de marxa cristiana i algun pas-doble amb l’objectiu d’establir una correspondència amb l’espectador.

Entrada Bàndol Moro
25-8-2023 22:00

La nit del divendres és el moment de que l’exèrcit de la mitja lluna, igual que han fet els cristians per la vesprada, ocupen les avingudes de l’Almaig i de Daniel Gil mostrant els seus luxosos vestits de gala, majestuoses carrosses, cavalls i camells, i balls i danses… I com no, música. Molta i molt bona música de marxes mores per fer la seua entrada a la vila d’Ontinyent.

Ago
26
Ds
Diana
26-8-2023 7:30

Tots al carrer de bon matí, llevant-se de damunt la son de la nit anterior i amb el goig de participar d’una gran festa. Els festers duen la segona vestimenta, aquella que també s’anomena de diari. Transcorre la primera part per carrers estrets i amb sabor de poble. Ací es troben cases obertes que ofereixen als festers un cafenet, un timonet, una palometa de cassalla o un glopet d’herberet que acompanye el deliciós mos d’un rotllet d’aiguardent, d’un pessic de coca de “maleneta” o d’un tros de tortà d’almetla. Tot per seguir desfilant al ritme amorosit d’esplèndids pas-dobles dianers.

RECORREGUT: S’iniciarà des de la plaça de la Coronació y pasará por las calles de Sant Antoni, Capellans, les Eres, Dos de Maig, Sant Josep, Sant Domingo, Alcalde Paco Montés, Dos de Maig, Glorieta de Moros i Cristians, plaça de la Concepció, Gomis, Maians y finalitzará a la plaça Major.

Contrabando
26-8-2023 12:00

A les voltes del migdia, després d’atronar el Carrer Major d’Ontinyent, les comparses de Marineros i Contrabandistas es troben a les portes del castell de la festa ontinyentina. És el moment d’intercanviar parlaments, entre xulescos i autoritaris, que tenen per finalitat uns, els Contrabandistas, passar les seues “mercaderies clandestines” i els altres, Marineros, impedir-ho.

Representació del text de la Baixà i batalla d’arcabusseria
26-8-2023 17:30

Lloc:
– BÀNDOL CRISTIÀ ERMITA DE SANTA ANNA
– BÀNDO MORO: APARCAMIENT DEL CALVARI DE SANTA ANNA
Recorregut: ERMITA DE SANTA ANNA FINS LA PASAREL·LA DEL COL·LEGI LA CONCEPCIÓ

Baixada del Santíssim Crist de l’Agonia
26-8-2023 18:30

La vesprada del dissabte es carrega de fe i fervor. Els moros eixint de l’antic passeig de Sant Antoni, l’actual Glorieta, i els cristians baixant per la lloma de Santa Anna, fan sonar els seus trabucs, arcabussos i espingardes. L’objectiu no és altre que honorar al Santíssim Crist de l’Agonia, a qui se li dedica la nostra festa. Quan el sol comença a pondre’s és quan ix la Imatge de l’ermitori on ha romàs al llarg de l’any. Els festers i festeres d’Ontinyent formen en processó des del parc de l’escorxador i amb solemnitat acompanyen el Crist fins l’església de Sant Carles.

Ago
27
Dg
Missa de Campanya i Diana de Gala
27-8-2023 7:30

Al matí del diumenge, després de la Missa de Campanya que se celebra a la fresca matinera a la confluència dels carrers Daniel Gil i Salvador Tormo, s’inicia la Diana de Gal·la. Amb la tradicional “Arrancà” de les comparses que ostenten càrrec, inicien la seua marxa marxa les vint-i-quatre comparses ontinyentines, que desfilaran per Daniel Gil (on es mantindran les tribunes del dia de l’Entrada per al seu ús de forma gratuïta pels assistents), Glorieta dels Moros i Cristians, plaça de la Concepció,Gomis, Maians, fins arribar als peus del Castell de Festes a la plaça Major. És un acte on es pot tornar a contemplar l’excel·lència de les vestimentes de gala de cada comparsa, a més d’escoltar delicioses músiques en forma de pasdoble que omplin el matí del diumenge de Festes

Missa Solemne
27-8-2023 11:45

A mitjan matí, després d’haver esmorzat, uns (els moros) més reposadament que altres (els cristians, que han eixit els últims a la Diana), se celebra la Missa Major en honor al Santíssim Crist de l’Agonia amb la presència de les autoritats festeres i civils.

En acabant es forma una comitiva per a visitar la capella de la Puríssima.

Solemne Processó
27-8-2023 18:00

En la vesprada del dimenge té lloc la Solemne Processó en la qual la Imatge del Santíssim Crist de l’Agonia transcorre pels carrers del poble. És altra vegada un moment per a la fe i la devoció que els ontinyentins i ontinyentines li professen al Morenet de Santa Anna i ho demostren els festers seriosament desfilant i el públic atapeint els carrers.

Ago
28
Dl
Repartiment de pólvora
28-8-2023 9:00

Lloc: POLIESPORTIU MUNICIPAL

Missa Concelebrada
28-8-2023 10:00

El clergat ontinyentí que es vertebra a través de la Germandat Sacerdotal Ontinyentina realitza un ofici religiós concelebrat pels tots els rectors i capellans fills del poble i els que ací es troben. Té lloc a la Reial Parròquia de Sant Carles Borromeu, davant la imatge del Santíssim Crist de l’Agonia, a les 10 hores del matí del dilluns.

Inici batalla arcabusseria
28-8-2023 11:00

El bàndol moro inicia la batalla des de’l Barri de la Cantereria i el bàndol cristià ho fa des del’l Pont de Santa Maria.

Ambaixada mora
28-8-2023 12:00

(Textos de Joaquín José Cervino)

Dilluns de matí sonen trons pel poble d’Ontinyent: l’exèrcit moro s’acosta disparant des del llavador de la Cantereria per assetjar el castell del nostre poble, que serà defés pels cristians. Aleshores comença un intercanvi de paraules entre els ambaixadors, on el moro tracta de convèncer el seu enemic… com que no ho aconsegueix es duu a terme una sorollosa batalla que conclou amb la derrota cristiana.

Inici batalla arcabusseria
28-8-2023 17:00

El bàndol cristià inicia la batalla des de’l Barri de la Cantereria i el bàndol moro ho fa des del’l Pont de Santa Maria.

Ambaixada Cristiana
28-8-2023 18:00

(Textos de Joaquín José Cervino)

En la vesprada del dilluns es tornen a escoltar trabucs, arcabussos i espingardes però invertint els papers de pel matí. Els cristians des de la Cantereria i els moros des de Sant Rafel es troben a la Plaça Major. S’escolten els versos de Joaquín José Cervino i Ferrero en els quals el cristià aspira a controlar el castell i el poble ontinyentí. La batalla es mostra de nou a les portes de la fortalesa i les tropes cristianes aconsegueixen, finalment, vèncer les musulmanes.

Desfilada Final
28-8-2023 19:00

El moment de l’adéu a la intensitat festera, el punt que marca la fi d’uns intensos i esgotadors cinc dies de festa que tenen la mida justa. En primer lloc desfilen capitans, banderers i ambaixadors i les seues escortes. Seguidament ho fan les comparses mores i després les cristianes moltes de les quals obsequien el públic amb llepolies i xicotets detalls que no són més que una mostra de gratitud. Tots acompanyats de les seues bandes de música per concloure.

Set
9
Ds
Danses en honor al Santíssim Crist de l’Agonia
9-9-2023 20:00

Recorregut : Encreuament C/Delme i C/Gomis, fins aplegar a la plaça de la Concepción

Set
10
Dg
Esmorzar de germanor
10-9-2023 9:30

Lloc: Casino Societat de Festers

Missa de la Dobla
10-9-2023 11:30

A lss 11:00 es forma la comitiva amb tots els càrrecs festers per a dirigir-se a la Parroquia de Sant Carles, on es celebra a les 11:30 la Misa de la Dobla

Processó de la pujada
10-9-2023 19:00

Per uns és el punt i final de les festes de l’any. Per altres és l’inici de les de l’any vinent. Els festers i festeres ja no vesteixen les robes de festa, i el camí cap a la lloma és el moment d’assabentar-se el que ha decidit cada comparsa en les respectives? creuades? i qui són els nous càrrecs que s’han triat. Quinze dies després d’haver baixat el Crist des de Santa Anna, ara, en la vesprada d’un diumenge de setembre, és quan toca tornar-lo al seu lloc per a que el cicle fester no s’ature i seguesca renovant-se any rere any.

Gen
26
Dv
Presentació Bulletí Mig Any i Presentació de Trofeus
26-1-2024 20:30

Al saló d’actes de la Societat de Festers i en horari de 20:30 tindrà lloc la presentació del Bulletí del Mig Any Fester. Al mateix acte es presentarán els trofeus que es lliurarán en les diferent activitats.

Feb
3
Ds
I Jornada Competicions Esportives
3-2-2024 10:00

A les 10.00 h. a les instal·lacions de CEPIVALL ubicades al carrer GASPAR BLAI ALBUIXECH, 3, tindrà lloc el tornetig de tennis taula

A partir de les 15:00 hores i a les instal·lacions del poliesportiu municipal, les comparses inscrites realitzarán les eliminatòries de :

 • Fútbol-7
 • Voleibol
 • Padel
Feb
4
Dg
II Jornada Competicions Esportives
4-2-2024 9:00

Les comparses inscrites continuaran les eliminatòries de Futbol, així com es disputarán la semifinal y final de Voleibol i de Padel.Aquestes activitats tindrán lloc a les instal·lacions esportives del poliesportiu municipal de la ciutat d’Ontinyent.

A les 09:30 des de la pista d’atletisme del poliesportiu municipal, es donarà inici al Trail del Mig Any Fester

Feb
10
Ds
En la Societat de Festers XXX TROFEU DE BAC i XXVIII TROFEU DE DOMINÓ.
10-2-2024 10:00
Entrega premis competicions esportives Mig Any
10-2-2024 19:00

A les 19:00 hores i al saló d’actes de la Societat de Festers tindrá lloc la entrega de premis als guanyadors de:

 • XXXVIIé CONCURS ESCOLAR DE DIBUIX I PINTURA.
 • XXXVIIé CONCURS LITERARI ESCOLAR.
 • XXXé TROFEU DE BAC.
 • XXIIIé TROFEU DE DOMINÓ.
 • TORNEIG DE PÀDEL.
 • TORNEIG DE VOLEIBOL.
 • VI TORNEIG DE TENNIS TAULA.
 • TRAIL MIG ANY FESTER
Inauguració de l’exposició del XXXVIIé CONCURS ESCOLAR DE DIBUIX i PINTURA al Museu Fester
10-2-2024 20:00
Feb
15
Dj
Jornada de donació de Sang. LA FESTA ENS DONA VIDA
15-2-2024 17:00 - 15-2-2024 20:30

De 17:00 fins les 20:00 h al Saló d’actes de la Societat de Festers : Jornada de donació de sang. La festa ens dona vida

Feb
17
Ds
Sopar de gala al Societat de Festers en commemoració del Mig Any Fester
17-2-2024 21:30
Feb
18
Dg
Concert de Música Festera: AGRUPACIÓ MUSICAL D’ONTINYENT – Teatre Echegaray
18-2-2024 11:30
Feb
19
Dl
Escape Room al museu fester
19-2-2024 0:00

Visita de los cursos de 5é d’educació primaria dels col·legis de la ciutat

Feb
20
Dt
Escape Room al museu fester
20-02-2024 0:00

Visita de los cursos de 5é d’educació primaria dels col·legis de la ciutat

Feb
21
Dc
Escape Room al museu fester
21-02-2024 0:00

Visita de los cursos de 5é d’educació primaria dels col·legis de la ciutat

Feb
22
Dj
Escape Room al museu fester
22-02-2024 0:00

Visita de los cursos de 5é d’educació primaria dels col·legis de la ciutat

Feb
23
Dv
Cercavila d’inauguració Mercat Medieval
23-2-2024 19:30
Pregó Mercat Medieval a càrrec de…
23-2-2024 20:00
Feb
24
Ds
Final del Campionat de Futbol del Mig Any Fester al camp del Clariano
24-2-2024 11:00

Al finalitzar el partit s’entregarán els trofeus.

Desfilada del Mig Any Fester
24-2-2024 17:30

Desfile Mig AnyA les 17:30 començarà la desfilada del Mig Any Fester.

La eixida serà des del encreuament entre els carrers de Martinez Valls i Alcalde Paco Montés, seguint el recorregut pel càrrer del Dos de Maig – carrer Gomis – Carrer de Maians, finalitzant la desfilada a la Plaça Latonda

Feb
25
Dg
S’iniciaran les corresponents salves d’ordenança.
25-2-2024 8:30
Missa per tots els festers difunts,a l’ermita de Santa Anna
25-2-2024 9:00
Concert de Musica Festera: Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent – Teatre Echegaray
25-2-2024 11:30
Jun
22
Ds
Desfile Publicació de Festes
22-6-2024 18:30

Recorregut : PL. CONCEPCIÓ, GOMIS, MAYANS, PL. MAJOR

Presentació del Cartell de Festes
22-6-2024 20:00

Lloc : plaça Major