El President

Vicent pla Vaello

Els festers i festeres ens han encomanat a tots i cada un de nosaltres una important tasca: treballar per les nostres Festes, pel seu present, però sobretot pel seu futur. Estic completament convençut que cada un de nosaltres, des del lloc que ens corresponga, ens deixarem el millor de nosaltres mateixos per no defraudar este important cabdal de confiança, amb responsabilitat i respecte, respecte a la institució, al lloc que ocupem i sobretot, als festers i festeres.

Senc una enorme responsabilitat, una responsabilitat concreta i directa davant tots els festers i festeres, que esperen del seu President i de l’equip de govern més fets que paraules, més solucions que conflicte i sobretot més esperances.

Hem de ser conscient de les dificultats, però també conscient de quina és la nostra tasca. Per això compromet tot el meu esforç i tota la meua capacitat en continuar enfortint el paper de la Societat de Festers com a principal agent dinamitzador econòmic i social d’Ontinyent.

La Festa d’Ontinyent ha de ser un model de com s’aconsegueix el creixement i el desenvolupament d’una entitat socialment cohesionada i ben posicionada, sense conformisme ni derrota.

No podem pensar ni per un moment que tot està aconseguit, al contrari, i molt més en una societat globalitzada on cal estar contínuament adaptant-se a les noves circumstancies i demandes. Hi ha que adaptar la Festa al segle XXI, però sempre conservant les nostres tradicions, que han estat invariables des dels seus inicis, com a senya d’identitat pròpia, i que tenen com a base la devoció al Santíssim Crist de l’Agonia.

La més gran de les honres que una persona pot alcançar és, posar al servei de la seua comunitat el seu compromís i el seu esforç amb tots, per tots i per a tots, des de la confiança que estos ens atorguen. Treballaré per liderar el projecte col·lectiu que és la nostra Festa, i ho farem escoltant a tots i a totes, estant al costat de les comparses, dels seus problemes, i dels festers. Estic segur que el nostre Morenet ens guiarà per portar la Festa al lloc que li correspon.

Vicent Pla Vaello