Pregoner Mercat Medieval 2018

L’Ajuntament d’Ontinyent, a proposta de la Societat de Festers, ha procedit a nomenar Pregoner del Mercat Medieval que tindrà lloc durant el Mig Any Fester 2018 a Vicente Esparza. La proposta, es va comunicar en la reunió de la Junta de Govern de la Societat de Festers del passat divendres. 

Vicente Eugenio Esparza Mollá naix a Ontinyent el 13 de juliol de 1955, a la plaça de Baix número 17, en el cor d’una família festera. Des de novembre de 1961, però, s’ha criat a l’Almaig.

El primer contacte amb l’escola és al col·legi la Milagrosa. En 1961 comença el curs a l’acadèmia Almi: completats estudis primaris i el batxillerat, s’examina a l’Institut d’Albaida. Continua els estudis d’oficial instal·lador a San Juan Bosco i acaba els de tècnic especialista en electricitat i electrònica a Villena.

Als quinze anys treballa a l’empresa familiar del seu pare, al Batanet. Als setze entra a treballar en l’empresa Soviber, fins l’any 1986. Des del 7 de gener de 1987 forma part de la plantilla municipal, on actualment ocupa la plaça d’encarregat d’enllumenat.

Entre les seues aficions, principalment el teatre: des dels 16 anys ha interpretat diversos papers en el Betlem de Nicolau a la “Niñez” i al Centre Parroquial Santa Maria. Va pertànyer al grup de teatre “Arte y Recreo”, sota la direcció de Josep Maria Ortolà.

Llumener de Sant Antoni des de l’any 2000, va ser apuntat a aquesta associació per sa mare, la qual fou festera. Però el seu vertader compromís amb la festa comença el 2010, any en què fou fester major. A més, el   2012 en fou pregoner. Associació on segueix sent col·laborador.

Als cinc anys ix amb son pare a la confraria del Sant Sepulcre i participa en la processó del Sant Soterrament. L’any 2013 va ser pregoner de la Setmana Santa Ontinyentina. Hui segueix sent confrare del Sant Sepulcre, on participarà enguany en la preparació de l’XI Trobada del Sant Sepulcre.

Les festes de Moros i Cristians, una altra de les seues passions. Comença a eixir en companyia de son pare en els Contrabandistes, fins als 17 anys, en què s’integrarà amb els seus amics en la comparsa Moros Marinos, en la qual ha tingut diversos càrrecs. L’any 1982 forma part de la junta gestora del Santíssim Crist de l’Agonia i a més exerceix el càrrec de primer tro, any de canvi en l’eixida de l’Entrada a Daniel Gil. Forma part dos vegades en l’adaptació dels Estatuts de la Societat de Festers aprovats en 1985 i en l’any 2000. Fou l’adalil en la rememoració de la Nit del Riu els anys 2010 i 2011.

Este any la seua comparsa va té els càrrecs d’ambaixador i banderer.