Dissenyador Cartell Festes 2018

L’Ajuntament d’Ontinyent, a proposta de la Societat de Festers, ha procedit a encarregar el cartell de les Festes de Moros i Cristians de 2018 al dissenyador local Rafa Torró.

El fester Mossàrab, Rafa Torró Ferrero, naix a Ontinyent el 20 d´octubre de 1962. En l’actualitat treballa al departament de disseny d’una empresa tèxtil d´Albaida. És Moro Marino des del seu naixement, ja que el seu pare pertanyia a aquesta comparsa. En 1971, amb 9 anys, s’inscriu amb son pare a la comparsa Mossàrabs, a la qual pertany actualment.. A més, des de l’any 2015, forma part de la Junta de la Societat de Festers del Santìssim Crist de   l’Agonia com a Director del Museu Fester.

En aquests anys, Rafa participa en concursos de cartells, sobretot de temàtica festera i ha aconseguit diversos premis en diferents localitats. Enumerem alguns dels primers classificats: L’Olleria en 1990,1991,1992 i 1997; Albaida en 1989 i 1992; Agullent en 2006 i 2008; Alfarrassí en 2008, etc. L’any 2008 és seleccionat per la exposició Los cien mejores carteles de San Fermín 2008 entre més de 540 participants.

A Ontinyent guanya els concursos de cartells en 1984 i 1996, cartells presents en la Societat de Festers. Es dedica també a la pintura i l’escultura majoritàriament en relació amb la festa. Algunes d’eixes obres figuren tant en la Societat de Festers com en el Museu Fester, en companyia d’altres del seu pare Rafael Torró Abad. A més a més, ha dissenyat vestimenta i boatos per a diversos càrrecs.

L’any 2010 realitzà una sèrie numerada i limitada de l’escultura oficial del 150 aniversari de la festa de Moros i Cristians d’Ontinyent. També elaborà l’escultura oficial del Primer Congreso de Embajadas y Embajadores de la Fiesta de Moros y Cristianos, que es va repartir a tots els assistents arreu del món.