Director Chimo 2018

La Junta de Govern de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, ha nomenat a Jorge Soler Carbó, director de la marxa mora Chimo per al 2018.

Jorge Soler naix a Albaida. Estudia Oboè amb Rafael Soler, Jesús Fuster, Francisco Salanova i Miguel Morellà, obtenint el títol de Professor Superior d’oboè. Ha assistit a cursos de perfeccionament amb Francisco Salanova, Dorin Gliga, Thomas Hindermühle, Dudu Carmel i Pertar Hristov. També ha assistit ha cursos d’interpretació de música de cambra impartits pel Quintet Cuesta. Diplomat en Direcció per l’escola de la Vall d’Albaida. Ha estudiat direcció amb José Rafael Pascual, realitzant cursos de perfeccionament amb Jan Cober, Henry Adams, Eugene Corporon, José Maria Cervera i José R. Pascual.

Col·labora en diverses gravacions com a oboè i corn anglés amb les bandes: Unión Artístico Musical d’Ontinyent, la Societat Musical Nova d’Alcoi, Agrupación Artístico Musical “El Trabajo” de Xixona, la Societat Unió Musical de Muro, l’Orquestra de Vents “Filharmonia” i també amb l’Agrupació Vocal “Eduardo Torres” d’Albaida. També compta com a Director de diferents gravacions amb les bandes:

Cercle Musical Primitiva d’Albaida, Banda Simfònica “Tot per la Música” d’Ontinyent i Unió Musical Benicadell de Castelló de Rugat. Col·labora amb l’Orquestra Municipal de València, l’Orquestra Ciutat de Palma, l’Orquesta Ciudad de Granada, l’Orquesta Sinfónica de Albacete i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, destacant la seua participació en el 50 Aniversari de l’Orquestra Municipal de València i en el prestigiós Festival d’Orquestres de Cannes (França) amb l’Orquestra Ciutat de Palma.

És membre fundador de diversos grups de cambra com ara: el Quintet de vent “La Vall d’Albaida”, el Quintet de Vent “Amadeus” , el Duo Oboè-Guitarra, el Quintet de vent “ESMORZANDO”, i també pertany a l’Agrupació de Música de Cambra “TETRAFONÍES” amb els que realitza nombrosos concerts per a oboè i piano. Ha estat invitat com a concertista d’oboè per l’Orquestra “Luis Milán” de Xàtiva , la Societat Artístico Musical “La Nova” de Xàtiva, l’Orquestra “Kamerata Orquestale”, i per l’Orquestra “Camerata Gomis” de la Vall d’ Albaida. Va ser director de la banda Agrupació Musical Enovense des de Gener del 2000 fins a Març del 2001. Va ser director de la Coral “Al-Palombar” de Palomar durant els anys 1999 i 2000. Va ser director de la banda Societat Musical Beniatjarense de Beniatjar des de Març del 2001 fins Març del 2005, guanyant durant quatre anys consecutius el 1r Premi en l’Entrada de Bandes de les Festes de Moros i Cristians d’Albaida. Va Dirigir la banda jove del Cercle Musical “Primitiva” d’Albaida des de Setembre de 1999 fins el Juliol de 2008. Des d’abril del 2005 fins Novembre de 2006 dirigeix la Banda i Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia. Des d’octubre del 2006 fins desembre del 2016 dirigeix la Banda “UNIÓ MUSICAL BENICADELL” de Castelló de Rugat, amb els que va guanyar el 1r Premi al XXII Certamen Nacional de Música de Moros y Cristianos de Elda l’any 2007, el 2n Premi de la segona secció del XXXII Certamen Provincial de Bandes de València de l’any 2008. El 2n Premi de la segona secció del XXXVIII Certamen Provincial de Bandes de València de l’any 2014 i el Premi “EUTERPE” 2016 per la gravació del CD Amadaràs. També va dirigir des de setembre de 2011 fins juliol de 2016 l’Orquestra “ARS NOVA” de Castelló de Rugat.

Fou professor d’oboè en les Escoles de Música Ateneu Musical i Unió Musical de Cocentaina, “Amancio Amorós” d’Agullent, Unión Artístico Musical d’Ontinyent, Cercle Musical “Primitiva” d’Albaida, Aula de Música “Ritmus” de Xàtiva, “La Nova” de Xàtiva,. Professor d’oboè i conjunt instrumental a l’Escola de Música “Ad Líbitum” d’Ontinyent, professor d’oboè i cap d’estudis de l’Escola Municipal d’Albaida; i professor d’oboè als Conservatoris “Melchor Gomis” d’Ontinyent i “Arturo Soria” de Madrid. Fou professor d’Estètica, Història de l’Art, Música de Cambra i Orquestra en el Conservatori Professional “Luis Milán” de Xàtiva. També fou professor assistent de Miguel Morellà en els cursos de perfeccionament d’oboè organitzats per l’Ajuntament d’Albaida.

En l’actualitat és, professor d’oboè a les Escoles de Música “Da Capo” d’Albaida, Aielo de Malferit i Castelló de Rugat. Professor d’oboè i orquestra del Conservatori Professional “Luis Milán” de Xàtiva així com professor d’oboè, música de cambra, orquestra i també director del Conservatori Professional Municipal d’Albaida. És professor d’oboè i conjunt instrumental de la Colònia d’estiu, cursos organitzats per l’Escola de Música “Ad Libitum” d’Ontinyent. És membre de l’Orquestra de Vents “Filharmonia” i col·labora amb la “Orquesta Sinfónica Caixa Ontinyent” d’Ontinyent i amb la “Sedajazz Clàssic Orchestra” . Des d’octubre del 2002 dirigeix la Banda Simfònica d’Ontinyent en la que va guanyar el 1r Premi en la tercera secció del XXXV Certamen Provincial de Bandes de València de l’any 2011 i des de juny de 2012 l’Orquestra de Cambra d’Albaida “da capo”, orquestra invitada per participar al Certamen Provincial de Bandes de Valencia en l’any 2013. Des de setembre del 2012 és el director del Grup de percussió i dolçaines “La Colla” d’Ontinyent, amb els que va guanyar el 1r premi al I Certamen Ciutat de Castalla per a Gran Colla de Dolçaines i Percussió de l’any 2015. Des de gener de 2017 dirigís la banda Societat Musical Beniatjarense de Beniatjar.