Saluda Capità Cristià Vicente Marrahí Guerrero

Després de tant de temps d’espera, ja les veig arribar, comence a sentir l’alegria als carrers, la música, l’ambient fester i, com no, la il·lusió d’una comparsa: els Contrabandistes.

Tan sols ens queda la meitat de camí, aquest que ens portarà a sentir l’emoció de la nostra entrada. Recorde una frase que em va comentar una vegada el meu amic Sergio, una que m’ajuda molt en els moments durs, que diu “No et vaig dir que el camí fora fàcil, però sí que valdrà la pena”, aquestes són les paraules que em motiven i em fan pujar aquesta il·lusió que porte dins per representar amb orgull les nostres festes de Moros i Cristians en un any tan especial per a la nostra comparsa.

Al lluny, fa 6 anys, va començar un somni que mai vaig imaginar que es pogués realitzar: una nit, un sopar, uns amics, una Ambaixada, la de les “Carmens”, va ser el detonant de tot. Va ser un sopar de fi de festa a l’Ambaixada del 2010, com no, vaig arribar l’últim, ací va començar a coure tot, els amics van començar a parlar de la possibilitat de presentar-se per a Capità al 2016, els vaig comentar que per a mi seria un somni, però que estava molt complicat.

Aquest dia, van aconseguir encendre l’espurna de la il·lusió que tinc, i vaig veure en aquest moment, que amb el suport dels meus amics i de la meva esquadra el CONTRABANDO, podria realitzar-se. Només hi havia un però, faltaba el suport més important i alhora el més difícil i el més complicat, el de la meua dona Estefania; va costar molt, però com sempre, agraït als meus amics perquè ho van aconseguir, tal és l’empenta que van posar, que la van motivar encara més per acompanyar-me com a càrrec i així presentar-se com a Primer Tro de la comparsa, amb l’ajuda de les Bandoleres i el suport del seu esquadra el Tempranillo.

El temps i el destí han traçat el meu camí com a fester, sempre he tingut, on he estat, l’esperit Contrabandista, el meu pare ja ho era, jo ho vaig ser i ho sóc i el meu germà ho va ser. Gràcies “Chinchi” per aquesta oportunitat que em vas donar de conèixer la nostra esquadra el Contrabando i així tindre el plaer de gaudir, després de molts anys, de tornar a estar en una entrada Contrabandista els tres junts, ara ja no és un somni, comença a ser una realitat.
No podia oblidar-me del que ha estat i serà “El meu Capità”, Alfredo Reig; agraït pel suport, consells i il·lusió que em transmets; és un honor i un plaer el rebre de les teues mans el testimoni com a Capità.

Després d’explicar-vos com he arribat fins a aquest càrrec vull dir-vos que ja sent, desitge i espere  amb impaciència, i al mateix temps amb nerviosisme, les festes d’agost, aquest divendres 26, en que gaudirem en els carrers d’Ontinyent de tot el treball, esforç, sacrifici i responsabilitat d’una comparsa, la nostra, perquè ontinyentins i visitants gaudeixin també de la nostra alegria i pasdobles en l’Entrada de les millors festes de Moros i Cristians.

Embolicat en tanta il·lusió i sentiment, vull agrair de tot cor a totes les persones que m’han donat el seu suport, el seu temps i la seva complicitat perquè la nostra Capitania Contrabandista estiga a l’altura de les nostres festes de Moros i Cristians.

Arrenquem el nostre Mig Any tan especial com sabem,
Avant, festers i festeres d’Ontinyent!