Salutació de l’Ambaixador i el Banderer Cristians (Cides)

Raül Albuixech Gandia, Ambaixador Cristià, i Amadeo Juan Galbis, Banderer Cristià

El temps passa volant, enrere queda el secretisme d’aquelles reunions en les quals els dos ens professàvem el nostre desig: ser càrrec; donar un pas més enllà i formar part activa de la història  de les festes, de deixar la nostra empremta al món dels Moros i Cristians d’Ontinyent.

Amb bon sabor de boca recordem l’exposició de la nostra candidatura a les nostres dos famílies, la de sang i la festera; i ens provoca un somriure tendre en recordar la nostra calorosa acceptació per part de tot ells. Al nostre sentiment d’il·lusió s’unia un més, el de gratitud pel recolzament dels nostres. Un graó més amunt d’aquesta base tant sòlida, sobre la qual començar a construir la nostra apassionant història, estan els nostres amics, la nostra esquadra, els socis d’aquesta trepidant aventura; a tots ells: moltíssimes gracies.

Hem recorregut la meitat d’aquest camí, on cada  recolze ens ha fet delectar-nos amb un esdeveniment, si cap, més emocionant que l’anterior. Arrancàrem amb molta força, la mateixa que imposa el nostre logotip, l’espasa del Cid. I empunyant “La Tizona”, aplegàrem a la festa de la benvolguda Puríssima  Concepció, la nostra patrona i mare; acollits sota el seu empar apleguem a l’equinocci del nostre camí: el mig any fester.

L’emoció i l’orgull que ens proporciona representar la paraula i l’ensenya de tots els cristians, ens dona la força per a seguir endavant, i junts veurem els fruits de tot allò que hem sembrat amb sentiment, esperança i sacrifici.

Només ens queda agrair a totes aquelles persones que han depositat amb nosaltres la seua confiança, aquella gent que ha estat darrere de nosaltres ajudant-nos, aconsellant-nos i recolzant-nos; malgrat  algun disgust, han estat sempre al nostre costat ajudant-nos amb tot. A la família, amics i sobretot a la comparsa, pel seu suport i confiança en aquesta tasca.

Encara ens queda molt de camí i molta feina per fer, però anem a treballar dur per tal que el nostre esforç i treball es veja reflectit al carrer i siga un treball digne d’aquesta festa, de la festa del nostre poble d’Ontinyent. Estem segurs que amb la col·laboració de tota la gent que ens envolta i de tota la comparsa, ho aconseguirem.

Esperem que aquest siga un Mig Any molt especial per a tots i que sempre el recordem. Nosaltres estem segurs que sí!

Salut i festa.