Salutació de la Capitana Cristiana, María Peiró González (Cruzados)

Tan lluny i, a la vegada, tan a prop… aquesta contradicció no és més que el sentiment d’una emoció. Les ganes de gaudir de les festes de Moros i Cristians del 2015 em fan desitjar que el temps vaja més de presa, al mateix temps que em contradic pensant que quan vulga donar-me compte tot açò haurà passat i aquestes festes formaran part dels meus records. Voldria guanyar-li la batalla al temps, però el mes de febrer ens recorda que les festes del 2015 estan ja molt a prop.

El temps i el destí s’han unit i es que fa dotze anys era el meu pare qui escrivia aquestes línies com a capità cristià del 2003 i ara prenc jo el relleu. I és que no podia ser d’altra manera quan naixes a una família festera que t’ensenya a estimar, a entendre i a respectar la tradició d’un poble. A d’això, s’uneix la sort d’haver crescut com a festera en la gran família que formem la comparsa Cruzados. Em senc profundament recolzada per ells i per la meua esquadra La Podà.

La ciutat d’Ontinyent fa un parèntesi en la monotonia del dia a dia per a eixir de nou al carrer i desfilar al so dels pasdobles i de les marxes mores i cristianes, per a compartir taula i tertúlia festera amb amics, per a participar en els diferents tornejos, per a delectar-nos amb els concerts de música festera i, en definitiva, per a deixar durant unes hores la rutina i recordar a la ciutat d’Ontinyent que en sols sis mesos els nostres carrers tornaran a vestir de gala i els moros i els cristians del 2015 seran una realitat.

El temps apreta, la comparsa Cruzados treballem a contrarellotge per a oferir a Ontinyent i visitants el que s’espera de nosaltres. Personalment, assumisc el repte de ser-hi capitana des de l’orgull i la responsabilitat que el càrrec comporta, fent tot allò que està a les meues mans per a que les a festes pròximes regne l’alegria i els bons moments de festa que de segur compartirem junts.

Festers, festeres i veïns d’Ontinyent, desitge que aquest Mig Any siga sols el preludi d’unes festes que queden per a sempre en la vostra memòria. Eixiu al carrer i contagieu al poble les ganes de fer festa. Gaudim i fem gaudir, sols així aconseguirem el nostre propòsit: que aquest Mig Any siga memorable.