Festers recupera el Concurs de Fotografia

Festers recupera el Concurs de Fotografia sobre les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent.

El certamen, patrocinat per l’empresa CARSOF, està avalat per la Federació Levantina de Fotografia.

Després de 15 anys d’absència torna el Concurs de Fotografia sobre les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. La Societat de Festers ha decidit recuperar una iniciativa que va estar vigent fins a l’any 2008 després d’acumular 24 edicions consecutives. En paraules del president de Festers, Vicent Pla, “les nostres Festes tenen el suficient esplendor per a inspirar i motivar les millors creacions d’imatges gràfiques”. A més, s’entén des de la institució que aquesta iniciativa “pot sumar al·licients culturals a la nostra celebració”.

El Concurs es posa en marxa en les Festes d’enguany i tindrà com a temàtica qualsevol aspecte de la celebració, amb caràcter lliure i des de totes les vessants possibles. Com a novetat front a l’anterior etapa, els originals s’hauran de remetre en format digital en alta resolució.

El resultant d’aquest concurs recuperat es podrà vore en una exposició que s’organitzarà amb els treballs participants a les instal·lacions del Museu Fester durant la pròxima edició del Mig Any, en febrer de 2024.

L’organització del Concurs de Fotografia de la Societat de Festers compta amb l’aval de la Federació Levantina de Fotografia que s’ha implicat tant en la redacció de les bases com en la difusió del certamen. A més des d’aquesta entitat s’aportaran els membres del jurat professional qualificat.

El certamen compta amb el patrocini de l’empresa CARSOF, especialitzada en la instal·lació i manteniment de sistemes, aparells i dispositius de seguretat.Aquesta firma d’Ontinyent farà possible que el Concurs de Fotografia tinga una gratificació econòmica.

Hi haurà un primer premi dotat de 250 euros; un segon, amb 150 euros i un tercer, amb 75 euros. A més, la Federació Levantina de Fotografia atorgarà medalla d’or, plata i bronze als guanyadors. Per als socis d’aquesta entitat el certamen serà puntuable en el seu rànking intern.

D’altra banda des de la Societat de Festers es manté el concurs d’imatges a través d’Instagram que enguany arriba a la seua tercera edició. El concurs compta també amb el patrocini de CARSOF amb premis per a les diferents categories consistents en targetes per a consumir en els establiments adherits al Comerç IN. Enguany aquest concurs portarà el hashtag #internacionals, en
una clara referència a l’aspiració que tenen els Moros i Cristians d’Ontinyent per obtindre el reconeixement amb la Declaració de Festes d’Interés Turístic Internacional.