El concurs de l’Entrada de Bandes d’Ontinyent amplia els seus premis

La Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia i l’empresa ontinyentina Servicios y Aplicaciones INEL han arribat a un acord per signar un conveni de patrocini fins a 2025 amb l’objectiu d’esponsoritzar el Concurs de l’Entrada de Bandes de Música de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. Cal recordar que l’empresa ontinyentina ha patrocinat aquest esdeveniment cultural i fester des de l’any 2012.

Una de les principals novetats d’aquest acord és que s’incrementa la dotació econòmica dels premis i es reestructuren les bases del concurs.

A partir d’enguany s’estableixen dos seccions. Una per a bandes de música que compten amb més de 35 músics en la seua formació i altra per aquelles bandes amb un nombre inferior als 35 components.

Altra de les novetats serà que, a més del Primer Premi Absolut per a cadascuna de les categorie serà una Menció Honorífica per a la banda que obtinga la segona millor puntuació. La dotació econòmica del Concurs s’incrementa perquè el Primer Premi Absolut de la primera secció obtindrà una gratificació de 450 euros. La banda guanyadora de la segona secció rebrà la quantitat de 250 euros. Les Mencions Honorífiques no tindran remuneració econòmica encara que sí un quadre acreditatiu de la seua classificació.

Segons ha explicat el president de la Societat de Festers, Vicent Pla, “amb aquesta renovació de l’acord de col·laboració pretenem donar-li un impuls al Concurs de l’Entrada de Bandes atesa l’evolució tan positiva que ha tingut enels últims anys i la rellevància que ha anat prenent dins del panorama musical de les festes morocristianes. L’increment de la dotació econòmica serà, a més, un incentiu més per continuar consolidant l’Entrada de Bandes com un dels actes més significatius de les nostres Festes”.

La Societat de Festers fomentarà la varietat en la interpretació de les peces que s’escoltaran en l’Entrada de Bandes. A tal efecte, i per tal d’evitar la repetició, les bandes faran arribar la seua proposta de pasdoble a l’entitat. En la selecció final es respectarà l’ordre rigorós en la presentació de la documentació pertinent.

Un Jurat Qualificat, amb membres distribuïts al llarg del recorregut de l’Entrada de Bandes, puntuarà el pas de les formacions musicals tot tenint en compte els criteris de dificultat, afinació, sonoritat, interpretació i uniformitat. El màxim de puntuació que una banda podrà obtindre serà de 200 punts.

L’Entrada de Bandes de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, amb aquestes novetats a partir de l’edició d’enguany, tindrà lloc el dijous 24 d’agost a partir de les 18 hores de la vesprada.