Directora Chimo 2023

La Junta de Govern de la Societat de Festers, a proposta del president a encarregat a Lidón Valer Cabaleiro la direcció de la marxa mora Chimo. Inicia els seus estudis musicals amb el piano, aconseguint el Títol Professional de Piano, Títol Superior de Percussió, la Diplomatura Mestre Ed. Infantil i Ll. Catalana i el Curs Superior de Gestió de Societats Musicals. Durant el curs 2002 – 2003, comença els estudis de Direcció d’Orquestra a l’ESMUC (Barcelona) amb Salvador Brotons, continuant-los a l’especialitat de Direcció de Cor amb Mireia Barrera. També realitza estudis de Direcció de Banda amb Jan Cober al ISEB (Trento) i durant els cursos 2019/20 i 2020/21 és alumna de direcció d’orquestra del gran director Cristóbal Soler a l’Acadèmia AIDO. Paral·lelament a aquests estudis ha segut alumna del gran Mestre Jose Rafael Pascual Vilaplana des de l’inici del treball amb la direcció. A més a més realitza masterclass amb grans mestres com Miquel Rodrigo, Eugene Corporon, Franco Cesarini, Alex Schillings, Douglas Bostock, E.García Asensio, Thomas Doss, Tony Scholl, Miguel Etchegoncelay, Isabelle Ruff-Weber, Miguel Romea…Ha sigut Directora Titular del Cor “Verge de l’Avellà” i Directora titular de la Unió Musical Catinenca amb la que ha obtingut el Premi Euterpe al Desenvolupament e Innovació Bandística 2004, 1r Premi i Menció d’Honor al Certamen Provincial de Bandes de Castelló 2008 i 1r Premi al Certamen Autonòmic de la Comunitat Valenciana (2008). També ha sigut directora de la Banda Infantil i Banda Jove d’Almassora (2009 al 2013). Durant el 2015 va ser Directora de la Banda Jove “Las Provincias”, banda formada per una selecció de 150 xiquets i xiquetes de tota la Comunitat Valenciana. Ha sigut Directora de la Banda de Dones de la FSMCV 2017, realitzant diversos concerts (Auditori Castelló, Palau de les Arts, Premis Max, Premis Bankia…) Directora Musical de les Cantates “La Conlloga de Tombatossals”(2016) i de les 2 edicions de “L’Escola Canta” (2018 i 2019) iniciativa musical de l’Ajuntament de Castelló i Conselleria d’Educació, Cultura i Esport I Directora de la Banda Jove de la FSMCV durant l’any 2022. Ha sigut també membre de Jurats de diversos certàmens com el Cicle de Concerts “Las Provincias” 2015, Certamen d’Elda 2017, Provincial d’Alacant 2019, Autonòmic 2019, Catarroja 2022…Actualment és membre per oposició del Cos de Mestres de Música de la Generalitat Valenciana. És Directora Titular de la Banda Jove i la Banda de la Unió Musical Alqueriense amb la que ha obtingut un 2n premi al Certamen Provincial (2006), 1r premi al Concorso Internacional Bandistico de la Vall d’Aoste (2006) amb Premi al millor Director/a del mateix concurs, 1r Premi al Certamen Internacional de Bandes de La Sènia (2010), 1r premi i Menció d’Honor al Certamen Provincial de Castelló (2013) , 1r premi i Menció d’Honor al Certamen Autonòmic de Bandes a la Tercera Secció, Medalla d’Or al Certamen Internacional de Kerkrade – WMC (2017), Directora de la única banda espanyola al International MusikBlass Kongress a Ulm – Alemania (2018), 3r premi a la Segona Secció del CIBM (2019)… A més a més ha rebut la Beca Musical Fundación Dávalos-Fletcher, Premi “Jóvenes Valores” Radio Castellón – Cadena Ser i diversos reconeixements més.