José Luis Castells serà el Pregoner del Mercat Medieval 2020

L’Ajuntament i la Societat de Festers nomenen pregoner del Medieval al fester José Luis Castells.

Aquest usuari del projecte Trèvol és membre de la comparsa Cruzados des de l’any 1995

L’Ajuntament d’Ontinyent, a proposta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, ha nomenat Pregoner del Mercat Medieval al fester Cruzado José Luis Castells Arques. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat de la regidora de Festes, Àngels Muñoz, es reunia a l’Ajuntament amb el  President de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, i el pregoner, qui rebia la felicitació del primer edil.

L’alcalde destacava que el designat, una persona amb diversitat funcional, “de segur va a dur a terme un pregó emocionant i atractiu per a festers i població en general”. Per la seua part, Vicent Pla destacava la “frescor, espontaneïtat, tendresa i amor per la festa” del pregoner. Tant l’Alcalde com el President de Festers posaven de relleu “la llarga tradició del component integrador com a part inseparable de la història i la cultura de les nostres festes de Moros i Cristians d’Ontinyent”.

Biografia de José Luis Castells

Jose Luis va nàixer en Ontinyent el 19 de maig de 1971. És una persona amb diversitat funcional usuari del Projecte Trèvol que gestiona la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida des de l’any 2012. Abans d’aquesta data va treballar a l’empresa SUMITEX SL com a peó de fàbrica durant 19 anys. Una vegada dins del Projecte Trèvol va entrat a formar part del programa de treball amb suport on va aconseguir en l’any 2013 un lloc de treball en la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, concretament en el taller d’ocupació de pintura i en 2015 un contracte en el supermercat Family Cash situat a l’Avinguda del Tèxtil d’Ontinyent.

A banda de la seua vida laboral també ha realitzat alguns cursos de formació atesos a les seues preferències i prioritats com ara, “operacions de gravació i tractament de dades i documents” de 450 hores, “operacions auxiliars de servicis administratius i generals” de 440 hores i a més, alguns mòduls del certificat de professionalitat de servicis de bar i cafeteria. Jose Luis ha sigut des de sempre una persona molt activa a la vida comunitària del seu Ontinyent natal, és membre del club de Bàsquet Martínez Valls on cada cap de setmana participa i ajuda en totes les activitats que realitzen. I a més és component de la comparsa Cruzados des de l’any 1995.

 Des de la Societat de Festers s’ha remarcat la seua participació en esta comparsa, “ja que la seua implicació i devoció per les Festes de moros i cristians és més que encomiable”. En l´any 2010 va ser nomenat Primer Trò d’honor de la comparsa. En este acte va primar l’emoció i l’alegria tant per la seua part, com per la de la seua família i la resta de membres. Des de la comparsa es considera a Jose Luis un pilar fonamental de la mateixa, “una persona veterana, compromesa, responsable i a més un suport excepcional per a l’organització d’actes i horaris”.