El llibre de Festes del 2019, premiat amb 3.500€

La Conselleria atorga el quart premi a la Societat de Festers.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana ha atorgat a la Societat de Festers d’Ontinyent i en concret al llibre de festes 2019 el quart premi a la millor publicació en l’àmbit festiu de la Comunitat Valenciana. Aquest reconeixement suposa, a més, una dotació de 3.500 euros.

Aquest concurs obert per la Conselleria avaluava criteris com la qualitat de l’edició, la presentació i el disseny, l’adequació lingüística, l’ús del llenguatge inclusiu, l’originalitat, els continguts literaris i també la difusió del llibre. La convocatòria es va presentar a principis de l’any 2019 i, una vegada la Societat de Festers va publicar el seu llibre el passat mes de juny, es va enviar a la Conselleria per presentar-ho. El passat 12 de desembre, la direcció general de la Conselleria informava a la Societat de Festers de la concessió d’aquest quart premi.

La Societat de Festers, una vegada publicat el llibre del 2019, va enviar un centenar d’exemplars a diferents institucions i associacions repartides per tota Espanya. Entre els enviaments, un va ser per a la Conselleria per presentar-se al concurs que ara ha tingut el seu premi. Cal recordar que la Societat de Festers va avançar la publicació del llibre de festes al mes de juny –
habitualment es feia en juliol- per tal de poder guanyar temps per difondre la festa, la qual cosa s’ha vist reflexada ara en aquest reconeixement.

Vicent Pla, president de la Societat de Festers: “És la primera vegada que la Societat de Festers es presenta a este premi, i estem molt contents perquè demostra el que sempre hem manifestat, la qualitat del nostre llibre de Festes. Enguany, a més, vam apostar precisament per una maquetació que li donava un aire més fresc i jove a la publicació de les Festes d’Ontinyent. És un reconeixement que demostra que la feina l’hem feta bé i que té la seua recompensa, ja no tant per la quantitat econòmica, sinó per ser un quart premi que la reconeix”.