Rafael Ferrero, pregoner de les festes de Moros i Cristians de Lleida 2020

El president d’honor de la Societat de Festers d’Ontinyent viurà l’acte el pròxim 2 de maig en el 25 aniversari de la festa lleidatana.
El pròxim mes de maig, Lleida celebra el 25 aniversari de les seues Festes de Moros i Cristians i per a dita celebració, els festers catalans han nomenat a l’ontinyentí Rafael Ferrero Terol com a pregoner. Rafa Ferrero va ser president de la Societat de Festers entre els anys 2008 i 2011. Entre altres coses, també va ser director del pregó des de l’any 96 i director del museu fester des de la seua inauguració. En el seu mandat es va celebrar el 150 aniversari de les Festes de Moros i Cristians, i va tindre lloc el primer Congrés Internacional d’Ambaixades i Ambaixadors, celebrat també a Ontinyent, i del qual també va ser el president.
Ferrero és un fester compromès, forma part de la festa des que va nàixer, pertanyent a la comparsa dels Benimerins fins el 2015.
Des del 2016 forma part de la comparsa dels Mudéjares. El que fora president de la Societat de Festers “és una persona molt involucrada en la festa i un gran investigador i coneixedor de la nostra festa, i estic segur que farà un gran pregó. Per a nosaltres és un orgull que festes d’altres poblacions opten per festers d’Ontinyent, és se’ns dubte un dels millors reconeixements”, segons ha afirmat l’actual president, Vicent Pla Vaello. “Té molts articles publicats en el llibre de festes que cada any publica la Societat de Festers, i és un investigador amb molts articles. És autor del llibre ‘Tiempo de Benimerines’ i també és coautor del llibre ‘Historia gràfica de la fiesta, de 1860 a 2010”, ha recordat Pla.
Serà el segon president de les Festes d’Ontinyent que farà el pregó a Lleida, després que ja ho fera fa cinc anys, amb motiu del 20è aniversari de les festes de la ciutat catalana, Vicent Micó, president ontinyentí entre l’any 1996 i 1999. Rafa Ferrero, a més, va ser pregoner de les festes d’Ontinyent l’any 1988, primer tro d’honor en 1997 i insígnia d’or de la Societat de festers en 2004.
També ha fet el pregó a Cocentaina i a València. El pregó de Rafael Ferrero serà el 2 de maig de 2020 per la vesprada, a l’Auditori Municipal de Lleida.
Rafael Ferrero: “Quan vaig ser president de festes ja vaig estar a Lleida i estic content que m’hagen dit de pregonar la festa, i que a més hagen fet iniciatives com el concurs de música en què participaran nombroses bandes”.
El pregó que faré serà sobre temes històrics de les festes a Lleida i de la relació amb Ontinyent, però també alguna sorpresa hi haurà. El que està clar és que la festa uneix i per a mi és important eixe punt de vista”.