Reunió Agència Valenciana de Turisme

Festers sol·licitarà una ajuda a l’Agència Valenciana de Turisme per promocionar la festa a l’exterior.

El passat dilluns 14 de gener, el president de la Societat de Festers, Vicent Pla, i el vicepresident, Javier Ureña, es van traslladar a València per mantindre una reunió amb els responsables de l’Agència Valenciana de Turisme. L’objectiu era, a més de presentar-se oficialment com a nous càrrecs de l’entitat encarregada d’organitzar les festes de Moros i Cristians a Ontinyent, obrir vies de consens per poder sumar esforços de cara a la promoció turística de la festa. En aquest sentit, es va acordar que es tramitarà per part de Festers una sol·licitud per rebre ajudes dirigides a associacions i destinades a la millora de la competitivitat dels serveis i productes turístics.

Segons ha manifestat Vicent Pla, aquesta subvenció es demanarà “perquè amb aquesta ajuda, sumada al treball de l’Ajuntament en la difusió de la festa, ajuntem un suport important per poder tindre un major impacte”. Es tracta d’intentar donar-li un impuls: “La nostra festa es fa en una època de l’any en què la gent està de vacances i és un reclam de turisme d’interior. La gent d’Ontinyent l’estimem, i al voltant de la nostra comarca ens tenen com una festa de primera divisió, però també volem vendre-la fora de les nostres fronteres”.

El president i el vicepresident de Festers es van presentar al director general de Turisme, Josep Gisbert, amb qui van mantindre una trobada per traslladar-li “les necessitats de les festes d’Ontinyent, i convidar-lo a vindre a Ontinyent per demostrar-li l’espectacularitat dels actes”, segons ha explicat Vicent Pla. Així mateix, se’l va convidar als pròxims actes del Mig Any i a visitar el Museu Fester, “del qual també vam parlar sobre la necessitat de potenciar-lo, en ser una de les joies que tenim”.
Igualment, Pla i Ureña es van presentar com a nous càrrecs a María Ruiz, cap de la Unitat de Turisme Cultural, i a Sergio Bellentani, cap de Serveis de Producte i Territori.