Moros i Cristians d’El Salvador saluden a Ontinyent

Ricardo Olmedo Baratta, estudiós del folklore del seu país, El Salvador, està organitzant una festa de Moros i Cristians, en què Ontinyent li ha servit de referència, ja que va visitar les passades festes de Moros i Cristians.
Durant la seua estada a Ontinyent, es va reunir amb el president de la Societat de Festers d’Ontinyent qui li va fer entrega de diversos llibres de Festes.
La seua passió per aquestes festes, ajudat per les investigacions que dècades enrere va realitzar la seua àvia, l’ha portat a organitzar aquesta festa en el que és un rescat cultural. La seua finca, on està creant un museu relacionat amb la festa porta el nom de “Moros i Cristians”. En un dels llibres escrits per la seua àvia, Maria Baratta, a principis del segle XX, s’esmenta que en 1731 ja hi ha referència als Moros i Cristians a El Salvador, en referència a la proclamació de Carles III com a rei d’Espanya.
Una festa en la qual no falten les referències indígenes. Ara que estan immersos en el seu principal acte, una desfilada en què han participat grups teatrals d’El Salvador, banda música, cavalls, etc … i també personatges mítics de les llegendes populars locals, des d’El Salvador, Ricardo Olmedo i tot els participants envien una salutació als Moros i Cristians d’Ontinyent, dels quals guarden un bon record.