Recuperació vestits Moros Marinos

La Junta de Govern de la Societat de Festers ha recuperat dos vestits de la Comparsa Moros Marinos d’Ontinyent datats de principis del segle XX. Estos vestits es trobaven a l’arxiu de la Associació de Festes de Moros i Cristians de la Mare de Déu dels Desemparats de Muro d’Alcoi.

Segons arrepleguen les cròniques de la Festa de Muro d’Alcoi, estes peces anaven acompanyades d’altres objectes en una donació que va realitzar, fa molts anys, una família procedent d’Ontinyent i posteriorment traslladada a Muro.

La donació que rep el Museu Fester d’Ontinyent, consta de dos bombatxos blaus, dos bruses roges amb marinera primorosament brodada, calces i barret de Fes roig amb l’estrella i la mitja lluna, principals elements del tradicional vestit d’aire otomà d’una comparsa de les més antigues de les nostres festes, nascuda en 1865.

Aparentment l’estat que presenten és bo, no estan molt castigats per la manipulació i el pas del temps a causa de les condicions en què han estat dipositats. Des del Museu Fester va a desenvolupar-se tot el procés de recuperació i a treballar amb els teixits a base d’un procés de neteja en profunditat, a mans de personal especialitzat, que torne tota la intensitat als colors originals, abans de ser exposats en les instal·lacions.

Des d’ara estos vestits passen a formar part del fons del Museu Fester d’Ontinyent, que té com a principal finalitat recuperar i conservar el nostre patrimoni fester.