Presentació Any J.J.Cervino

El passat divendres, la Sala d’Actes de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia acollia la presentació de l’Any Cervino, declarat per l’Ajuntament d’Ontinyent a proposta de la Societat de Festers, per homenatjar, en l’any del seu 200 aniversari, a l’escriptor i jurista Joaquín José Cervino, autor de les ambaixades d’Ontinyent.

L’acte, que va servir per a presentar el logotip i el programa d’activitats d’aquesta iniciativa, va comptar amb la presència dels 24 primers trons de les comparses i càrrecs de la festa morocristiana d’Ontinyent del 2017, i el regidor de cultura de l’Ajuntament, entre altres.

En primer lloc va ser presentat el logotip, dissenyat per l’il·lustrador ontinyentí Albert Quiñones. Segons explicava el mateix artista, el logotip buscava mostrar de manera clara, directa i senzilla el personatge de Joaquín José Cervino, a través d’un primeríssim primer pla del seu rostre.

Posteriorment, a través d’un vídeo explicatiu, es van enumerar les activitats del primer semestre d’aquest Any Cervino que se celebrarà del 18 de maig d’aquest any i el 17 de maig del 2018.

Entre les activitats i iniciatives presentades destaquen les següents: celebració d’un Ple extraordinari solemne, el pròxim dijous 18 de maig, per tal de declarar a J.J. Cervino com a fill adoptiu d’Ontinyent; presència de panells informatius sobre Cervino als mupis d’Ontinyent, amb la finalitat d’apropar informació del personatge a la gent; un vídeo “draw my life”, mitjançant el qual s’explica la vida i obra de Cervino de forma amena, a través de dibuixos; un cicle de conferències sobre l’autor amb la participació d’experts en la seua figura i especialistes en història de la literatura espanyola; la creació d’un mural artístic de més de 50 metres, organitzat pel grup Font d’Art i amb la participació de l’alumnat de centres educatius de la ciutat; una exposició sobre Cervino amb material inèdit al Palau dels Barons de Santa Bàrbara; una ruta teatralitzada sobre la vida de Cervino pels carrers del nucli urbà; així com la presentació de dos llibres, un que recull la vida de l’escriptor i fragments de les ambaixades il·lustrades, per als més menuts, i altre que inclou la biografia, fotografies i una recopilació de l’obra de Joaquín José Cervino.

L’acte es tancava amb els parlaments de José Rafael Sanchis, president de la Societat de Festers, qui parlava d’aquesta iniciativa com un homentatge a una de les figures més rellevants de la ciutat, i el regidor de cultura, Àlex Borrell, qui felicitava a Festers pel treball realitzat i feia una crida a la gent a participar de la gran quantitat d’activitats programades.