Cervino Fill Adoptiu d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent proclamarà aquest dijous l’autor dels textos de les ambaixades de Moros i Cristians, Joaquín José Cervino, com a fill adoptiu de la ciutat, en el dia del 200 aniversari del seu naixement a Tortosa. L’acte servirà per obrir la programació de “l’Any Cervino” dedicada a l’escriptor i magistrat, qui també va arribar a ser alcalde d’Ontinyent de 1843 a 1844, i de qui l’actual primer edil de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que “és un d’eixos il·lustres oblidats als qui l’associació La Nostra Terra aludia en una exposició. Personatges històrics les figures dels quals hem de posar en valor per a que cada volta siguen més il·lustres i menys oblidats, com vam fer en 2016 amb el músic Gomis”, assenyalava.

La programació de “L’Any Cervino” era presentada hui en una roda de premsa on el regidor de Cultura, Àlex Borrell, tenia paraules d’agraïment per la Societat de Festers “que ens va proposar celebrar aquest any i nomenar Cervino com a Fill Adoptiu, una distinció que li atorgarem aquest mateix dijous a les 20:00 hores en un ple extraordinari al Palau de La Vila, per després visitar el mural que l’Associació Font d’Art ha preparat junt a diversos centres educatius al carrer que porta el nom de l’autor de les ambaixades”, avançava.

 

Des de la Societat de Festers, el Vicepresident Francisco Torró i el Secretari Vicent Pla tenien al seu torn paraules d’agraïment per a les persones de l’Alcalde i el regidor de Cultura, així com per a l’Ajuntament, la Diputació de València i Caixa Ontinyent “entitats sense les quals no es podria dur a terme una programació com la prevista”, una programació de la que avançaven les activitats dels primers mesos.

Després de la presentació el passat divendres de la imatge corporativa de L’Any Cervino (obra de l’il·lustrador local Albert Quiñones) , aquest dijous 18 de maig es concedirà el títol de fill adoptiu a Cervino, procedint a inaugurar-se també el mural pintat al carrer que porta el seu nom. També al mes de maig, es presentarà un vídeo en format “draw my life” que repassa la seua vida; i el dia 26 a les 20:30 hores s’obrirà un cicle de conferències a la Societat de Festers amb la intervenció de José Antonio Alcaraz, qui parlarà dels llocs on va viure i les persones que van envoltar Cervino. Dissabte 24 de juny es visitarà a la tomba de Cervino en Font de la Figuera, descobrint-se una placa commemorativa i fent-se un assaig de les ambaixades.

Ja en juliol, per primera volta es reunirà el quadre d’honor dels ambaixadors de les festes, un encontre inèdit al que participaran totes les persones que han ostentat aquest càrrec a les festes i han llegit els textos de Cervino. A més a més, s’inaugurarà una exposició en la Casa de Cultura el dia 21 a les 20:30 hores, i el 22 es farà una ruta teatralitzada pel Carrer Major. En agost serà el moment del tradicional assaig d’ambaixades i de les pròpies ambaixades; en setembre es presentarà un conte il·lustrat sobre aquestes dins la col·lecció “Cadireta de boga” de Caixa Ontinyent, i a octubre, amb la col·laboració de la Diputació de València, es presentarà un llibre on es recopilarà l’obra de Cervino i es repassarà la seua biografia. La programació es perllongarà amb noves activitats fins al 17 de maig de 2018.