Reconeixement a la Societat de Festers per apostar per l’estalvi energètic

L’Ajuntament d’Ontinyent ha fet un reconeixement públic a la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia per la seua aposta per l’estalvi energètic. La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras acompanyada pel regidor Jaime Peris, van lliurar una placa al President de l’entitat, José Rafael Sanchis, pel canvi a tecnologia LED executat en el Museu Fester executat amb ajuda de la Diputació de València.

Aquest canvi ha suposat la renovació total del sistema d’il·luminació del Museu Fester i una primera fase en les oficines de la Societat de Festers, fins a la data il·luminat amb fluorescència i llum halògena, que s’ha canviat a tecnologia LED. A més de millorar l’enllumenat sobre el conjunt dels elements exposats, i de permetre eliminar les emissions d’infrarojos i ultravioletes que pogueren danyar els vestits i les obres d’art exposades, el projecte de renovació total de la llum del Museu Fester permet aconseguir només en el Museu, un estalvi superior al 70% i un estalvi en potència consumida de 5422W, en passar dels 9376W de la instal·lació antiga als 3954W actuals.

Folgueras explicava que “coincidint amb la celebració de l’Hora del Planeta eldissabte 25 de març, hem volgut reconèixer a la Societat de Festers, ja que la seua aposta per la tecnologia LED és un exemple a seguir en favor de l’estalvi energètic”, manifestava.