Saluda Ambaixador i Banderer Moro

Vet aquí que una vegada hi havia una colla de xiquetes, “Berberisques de cuna”, que l’any 1990 van començar a eixir a festes. Aquell grup, en poc temps, es va anomenar “Penya Les Primeres”, i és que elles van ser les primeres dones mores a eixir a les nostres festes. Com podreu imaginar, aquesta penya és la nostra, i és la mateixa que l’any 2015 celebrava el seu 25é aniversari. En aquell moment, a cap de nosaltres dues se’ns va passar pel cap que enguany podíem representar el càrrec de banderera i ambaixadora. Tot açò va sorgir el dilluns de les festes passades, quan, després d’un any de retard, la comparsa encara no tenia ninguna persona que representara aquests càrrecs. I com que el nostre cap mai para de pensar en la festa, vam veure que aquella podia ser una gran oportunitat, no sols per a nosaltres, sinó també per a tota la penya. En pocs dies, la notícia va ser acceptada i recolzada tant per les nostres famílies com per la nostra penya i la comparsa, les quals, des del primer moment, ens van donar moltes mostres d’afecte i suport.
A dia de hui ens mouen moltíssim les ganes de treballar i preparar tot allò que envolta la nostra festa, però també ens mou un sentiment de germanor que, a poc a poc, va fent-se més gran. I és que el nostre grup de càrrecs (capitans, ambaixador, banderer i primers tro) fa que tota aquesta tasca siga fàcil i, al mateix temps, plena d’il·lusions.
Estem al febrer, estem a mig camí de les festes de 2017. La comparsa està treballant a ple rendiment per què tot estiga apunt a l’agost. Tenim molta feina encara per davant, però estem convençudes que aquestes festes es marcaran de manera molt especial a les nostres vides.
El nostre major desig és poder compartir amb tots vosaltres (familiars, penya, comparsa, amics, festers i poble d’Ontinyent) les ganes de fer festa, i que tots sigueu partícips d’aquest any d’ambaixada dels Moros Berberiscos.
Ja sols ens queda acabar i, com sempre, solem dir a nostra penya:
AVANT PRIMERES, AVANT!
AVANT MOROS BERBERISCOS, AVANT!
AVANT LES FESTES!
I això és tan veritat com que el conte s’ha acabat.