Salutació de l’Ambaixador i el Banderer Moros (Mossàrabs)

Ignacio Bordera Ferrero, Ambaixador Moro, i José Pedro Jordá Plá, Banderer Moro.

Ja ha arribat la primera gran data marcada en roig al calendari fester d’aquest 2015. Ja ha arribat el Mig Any! El carrer torna a omplir-se de festers, de música i d’alegria; el fred deixa pas a les desfilades, a les marxes i als diferents actes que tenen lloc al llarg d’aquest mes de febrer.

Han passat sis mesos des de la pujada del Morenet, moment que va marcar l’inici del nou any fester. Sis mesos en els quals hem tingut l’ocasió de conèixer als càrrecs i a tots els primers trons de les vint-i-quatre comparses. Sis mesos en els quals ens hem acomiadat d’una Junta de Govern que deixa les nostres festes en un gran moment, donant la benvinguda a una altra que, sens dubte, sabrà continuar pel bon camí. Sis mesos de preparatius, reunions, idees i projectes. Sis mesos, en fi, de treball i actes per tal de preparar les festes de 2015, any en el qual els Mossàrabs tenim l’orgull de portar l’estendard de la mitja lluna i de representar els textos de Cervino el dia de les Ambaixades.

Per això, el Mig Any suposa una parada en el camí. Una parada que ens recorda que les festes d’Ontinyent no tenen cabuda en només una setmana d’agost, sinó que representen el treball de tot un any. Una data especial en la qual ens retrobem de nou amb amics, companys i festers al voltant d’una taula, compartint amb tot el poble les desfilades, l’alegria i la música festera. El Mig Any no és sinó el preludi del que encara ens queda per davant: altres sis mesos de treball, d’hores de dedicació i, per descomptat, de festa compartida amb tots, que culminaran en la setmana gran de les nostres festes de Moros i Cristians. Serà tot un any que us convidem a tots a gaudir amb nosaltres, compartint la nostra il·lusió i les nostres ganes de fer festa, amb tots i per a tots.

No volem acomiadar-nos sense agrair, una vegada més, a la nostra esquadra Xeus, i a la nostra comparsa Mossàrabs, el suport que dia a dia ens brinden. Sense tots ells, el nostre càrrec no tindria sentit, la nostra il·lusió no seria la mateixa, i la festa no podria ser tot allò que, sens dubte, es farà realitat al llarg de tot l’any 2015.

Arribats a aquest punt, ja només ens queda demanar… Que toque la banda! Que comence el Mig Any!

Avant Xeus! Avant Mossàrabs! Avant Ambaixada 2015!