Pregonera Festes 2024

La Junta de Govern de la Societat de Festers, a proposta del seu president, ha nomenat com a Pregonera de les Festes de Moros i Cristians de 2024 a l’ontinyentina Mariola Penadés Fons.
La trajectòria professional de la Dra. Mariola Penadés ha sigut ampla i multidisciplinar. Sempre s’ha entregat vocacionalment al camp biosanitari, tot i que dins d’aquest ha transitat des de la Veterinària fins a la Neurociència, havent estudiat formacions superior d’ambdues branques. La seua familia diu d’ella que és científica de professió i “aprendívora” per devoció, perquè mai deixa d’incorporar estudis i experiències noves. Per això, en el seu dia a dia, s’ha fa empenta per a exercir amb passió les seves tasques d’investigació, docència i divulgació científica entre Estats Units, Londres i Espanya.
A Espanya, ha sigut durant molts anys Investigadora biomèdica de FISABIO (València) i Docent universitària de la Facultat de Veterinària a la Universitat Cardenal Herrera-CEU de València. A més, és docent de Neurociència a la Universitat Johns Hopkins dels Estats Units, on resideix estacionalment. Finalment, és postdoctoral a l’Institut de Psiquiatria, Psicologia i Neurociència de la Universitat Kings College (Londres).

Té desenes d’articles publicats en revistes indexades internacionals, múltiples guardons acadèmics. I, per sobre de tot, ha estat molt compromesa amb la seva tasca com a divulgadora científica en distints formats (monòleg científic, teatre amb ciència, etc.), per la qual també ha estat premiada a nivell nacional en diverses ocasions.
El juny del 2022, va ser designada per l’Ajuntament d’Ontinyent per formar part del nou Consell de Publicacions i el setembre del 2023 va ser nomenada Directora General d’Investigació i Innovació, dependent de la conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana.

Dins la seua activitat altruista, participa molt activament a l’atenció educativa d’alumnes d’alta capacitat, així com en l’acompanyament de xiquets i xiquetes que estan a soles als hospitals. En Ontinyent, és co-fundadora i membre molt actiu d’ANIMA, entitat local d’atenció integrativa als malalts de càncer i al seu entorn.