La Societat de Festers recorda la importància d’obtindre o renovar la llicència d’armes

La Societat de Festers recorda la importància d’obtindre o renovar la llicència d’armes d’avantcàrrega per poder disparar

Tots aquells festers i festeres que l’any 2017, amb la implantació del nou Reglament d’Explosius, obtingueren la llicència d’armes d’avantcàrrega per a disparar durant les festes de Moros i Cristians hauran de renovar el permís, ja que el títol té una validesa de cinc anys.

Segons marca la normativa estatal establerta a la ITC-26, a més del permís d’armes, qualsevol component interessat en participar als actes d’arcabusseria necessita, a més de l’esmentada llicència d’armes, completar el curs de formació com el que va tindre lloc el passat diumenge 3 d’abril al saló d’actes de la Societat de Festers i que va reunir vora 70 persones. Des de la Societat de Festers remarquen que «esta jornada formativa tan sols és necessària per a d’aquells que no l’han cursada amb anterioritat».

Per tal de facilitar el procés d’obtenció de la llicència d’armes d’avantcàrrega la Societat de Festers ha signat un conveni de col·laboració amb el Centre Mèdic La Glorieta que proporciona d’esta manera un 50% de descompte en el cost total del certificat mèdic d’aptituds psicofísiques preceptiu.

A més, cal recordar que d’aquest tràmit s’encarrega la Societat de Festers i qualsevol fester o festera major de 18 anys pot aconseguir la llicència d’armes d’arcabusseria fent arribar el Certificat Mèdic amb una fotocòpia del DNI i l’import de les taxes administratives pertinents.

Des de la Societat de Festers recorden la importància de renovar aquest permís per poder participar a qualsevol dels actes d’arcabusseria de la pròxima Setmana Gran i el seu president, Vicent Pla, anima «als festers i festeres a obtindre o renovar la llicència per tal de gaudir de la pólvora de les properes festes».