La visita a les residències s’unifica i es representaràn les segones ambaixades de Cervino

La visita a les residències s’unifica el dissabte anterior a la Setmana Gran

‘Teatre per a tots’ representarà les segones ambaixades de Cervino, el dimarts de la Setmana Gran

Matinal amb els nostres majors, així s’ha batejat l’acte que tindrà lloc el dissabte previ a la Setmana Gran, i en el qual la Societat de Festers i els seus càrrecs visitaran les residències de Sant Francesc, La Saleta i el Sant Hospital de la Beneficència. Fins ara, era aquesta última la que rebia la visita dels càrrecs, però era diumenge de Festes, mentre que la Saleta també feia un acte propi des de feia quatre anys. El president de la Societat de Festers manifesta que “d’esta manera s’intenta, d’una banda, descongestionar el diumenge de Festes, i d’altra, visitar als nostres majors estiguen a la residencia que estiguen” Ara, amb aquest canvi, es realitzaran aquestes visites en una mateixa jornada i el dissabte anterior a les Festes, per tal de poder passar per les tres entitats just abans de començar els actes propis de la Setmana Gran. Així, la visita a les tres residències es farà el dissabte 17 d’agost.

Per altra part, el dimarts 20 d’agost corresponent a la Setmana Gran, el grup ‘Teatre per a tots’ representarà a les 19:30 hores a la Plaça Major les ambaixades que va escriure Cervino en 1881. Es tracta de les segones ambaixades, que també va escriure J.J. Cervino, que es van representar en 1881 i 1882 per última vegada. Segons explica Vicent Pla “Cervino va escriure en 1881, per petició popular, unes segones ambaixades que únicament es van representar en 1881 i 1882 perquè als festers es van agradar més les escrites en 1860 que són les que es declamen en l’actualitat. Pensem que després de 137 anys estaria bé tornarles a representar de manera extraordinària i al mateix marc per al qual van estar creades, la plaça Major”.