Canvi data Publicació de Festes

L’acte es trasllada amb consens total just un mes abans: 29 de juny


La junta de govern de la Societat de Festers d’Ontinyent, baix la presidència de Vicent Pla Vaello, ha tret endavant la seua primera gran proposta. A més, ho ha fet amb la unanimitat de les 24 comparses, que han donat el seu total suport al canvi de la data de la Publicació. Enguany es traslladarà al 29 de juny.

La idea, proposada per la presidència de Vicent Pla Vaello, tractava d’avançar la data de la Publicació argumentant diversos motius. Primer, els precedents històrics, ja que des de principis del segle XX fins els anys 60 l’acte s’emmarcava al voltant del 29 de juny, festivitat de Sant Pere; segon, la forta calor, exposada amb dades de l’Observatori del Convent que deixaven clar que, al mes de juny, les temperatures difícilment superen els 25 graus; tercer, afecta positivament al temps que es pot dedicar a la promoció de la festa, ja siga per la presentació del cartell, com del llibre de festes i el vídeo que, en definitiva, tracten de fer publicitat dels actes; i quart, ara coincidirà la data amb el primer sopar de comparsa, establert per a l’últim cap de setmana del mes de juny.
Vicent Pla Vaello, president de la Societat de Festers: “Teníem molt clar, i ja ho vam dir abans de les eleccions, que s’havia de donar un impuls a l’acte de la Publicació, perquè és el crit de la Festa, l’inici dels actes i suposa obrir tota la ciutat a l’esperit fester. Este era un canvi important, i volíem que, si s’aprovava, fora amb més del 80% del vot a favor de les comparses. L’alegria ha sigut que hi ha hagut unanimitat. Això és fruit del consens que hem aconseguit generar”.

Cal destacar que esta proposta s’ha tret endavant quan no fa ni 100 dies que el nou equip de la Societat de Festers és al càrrec. Segons el president de l’entitat “es tracta d’una mesura molt important i ja en el decàleg de les propostes que vaig presentar en la meua candidatura figurava precisament donar-li un impuls a la Publicació, perquè havíem detectat que l’acte havia decaigut en els últims anys. Era una proposta que hem estudiat moltíssim. Estem en un punt de creixement continu i de canvi generacional, i tot això implica evolució i aportar solucions a les diferents qüestions que anem detectant. Intentar-ho era millor que no fer res”.

“El més important és que la Societat de Festers podrà promocionar la festa amb més temps, amb el llibre de festes, el vídeo promocional, el cartell. Ja no seran només els 15 dies que teníem fins ara”.