Pregoner Mercat Medieval 2019

L’Ajuntament d’Ontinyent, a proposta de la Societat de Festers, ha procedit a nomenar Pregoner del Mercat Medieval al fester Gusmà Vicente Domingo Tormo Vidal.

Fester de la Comparsa Gusmans, va estar Primer Tro l´any 2.008, ha format part de la Junta de la comparsa diversos anys, ha estat representant en la Junta de Govern de la Societat del Santíssim Crist de l´Agonia per la comparsa Gusmans del 2012 al 2014 sota la presidència d’Antonio Morales, i també vocal de la Junta de Govern de la Societat del Santíssim Crist de l´Agonia del 2016 al 2018, sota la presidència de José Rafael Sanchis. Al 2014 se li va imposar la insígnia de Plata de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l´Agonia.

A l’any 2000 va ostentar el càrrec de Capità Moro per la Filà Sha-Kalandrus d´Atzeneta de Albaida, ciutat de la que és natural.

Domingo Tormo també guarda una estreta relació amb la Setmana Santa Ontinyentina, on ha estat membre de la Cofaria de Nuestro Padre Jesús Nazareno i fundador de la Germandat del Temple d´Ontinyent on actualment desenvolupa el càrrec de Cronista de l’esmentada Germandat.

Entre les seues facetes destaca l’estudi i divulgació del que més estima, ha escrit articles relacionats amb la festa moro-cristiana als llibres-programa de les festes de moros i cristians d´Atzeneta, Agullent, Benamahoma (Cadiz) i Ontinyent, al programa-llibre de la Setmana Santa d`Ontinyent i articles relacionats amb la Puríssima Concepció al llibre de les festes de la Puríssima d`Ontinyent. A més ha col·laborat en la confecció del llibre “Atzeneta d´Albaida, imatges i paraules per a la memòria”, editat per l`Ajuntament d`Atzeneta l`any 2.007.

Ha presentat conferències sobre el Sant Calze de la Catedral de Valencia i la Sabana Santa de Turín. I des de novembre de 2.018 és membre del Centre Nacional de Sindonología (estudi i divulgació de la Sabana Santa de Turín).