Saluda Capita Moro

Consumida bona part d’aquest any fester tan important per a nosaltres, arrenca el “Mig Any” amb el que això significa per a la ciutat d’Ontinyent en general i per al món morocristiano en particular. Per davant sis mesos intensos que ens conduiran a la Setmana Gran, a una càlida nit de l’últim divendres d’agost. Sense adonar-nos, algú proclamarà aquestes paraules màgiques: “avant kábilas, avant”. En aquest moment, milers de records passaran per la nostra ment, instants en què, per curts que semblen, recordarem a tots aquells éssers estimats que ja no estan amb nosaltres però que de ben segur, des d’algun lloc almenys tan meravellós com aquest, gaudiran al màxim d’aquest somni, d’aquest moment tan especial.
Fa més de 30 anys, el destí va voler que recalés en la que avui és la meva comparsa, de la mà d’un grup d’amics als que sempre estaré agraït.
Avui, aquesta mateixa comparsa em brinda l’oportunitat d’ostentar el càrrec de capità moro. Un honor que, com he comentat en diferents ocasions, m’ompli d’orgull i felicitat, alhora que suposa una enorme responsabilitat. Sóc conscient que ja han desfilat 13 capitanies des del naixement de la festa sota la bandera de la nostra comparsa; 14 amb la nostra. Antecedents que ens obliguen a ser dignes successors dels nostres majors i que mereixen per la nostra part un esforç i implicació màxims. Des d’aquestes línies el meu compromís total, tant amb la meva comparsa com amb les festes d’Ontinyent.
Aquest mateix destí ha volgut que comparteisca càrrec amb un grup fantàstic de persones. Un any emocionant, intens i sincer que ens farà tenir presents els valors que mantenen més vives que mai les nostres festes: convivència, respecte i igualtat, propis de la nostra condició festera. Una grata experiència de la qual també vull fer partícip a la comparsa que em va veure naixer: els Bucaneros, veu i ensenya del bàndol cristià per a aquest any 2017. Va ser allà on, de la mà del meu pare i al costat dels meus germans, vaig aprendre gran part del que avui sóc i sent com fester.
Aquest any, des l’honor que atorga ostentar el càrrec de capità moro 2017, m’agradaria convidar-vos a compartir el Mig Any, un preludi del que seran unes inoblidables festes de Moros i Cristians. Un somni convertit en realitat, una fantàstica aventura que m’agradaria gaudir amb tots vosaltres.
No voldria acomiadar-me sense reiterar l’agraïment a la meua comparsa, que faig extensiu a la meva esquadra “Kabilets”, a la meva família i molt especialment a la meua dona Sabela i als meus tres fills pel suport incondicional, tan necessari en aquest any de capitania.
Una abraçada.