La Societat de Festers estreta llaços amb “La Chegança de Santa Cruz”

IMG-20150930-WA0001Dissabte passat 26 de Setembre, la Societat de Festers d’Ontinyent va rebre la visita d’una representació de la “Chegança de Santa Cruz” d’Iabaiana de l’estat de Sergipe de Brasil i encapçalada per Giselma Meneses qui, en representació d’esta associació carioca, va vindre per a entrevistar-se amb el nostre President Rafael Sanchis. El motiu era recordar la participació d’esta associació en el I Congrés d’Ambaixades que es va celebrar en la nostra ciutat en 2010 i intercanviar opinions i experiències sobre les nostres festes de moros i cristians.

La trobada es va iniciar amb la visita al Museu Fester on, Rafael Torró com a director del mateix, va mostrar als assistents tota la instal·lació i en especial l’espai dedicat al Congrés d’Ambaixades on el record de la participació dels visitants és palès. Més tard i des del saló de Juntes de la Societat es va realitzar un debat on es va explicar el funcionament i evolució de la nostra festa moro cristiana, no sols en el que a ambaixades es referix, sinó també a tots els actes que es desenrotllen. Van intervindre tant els assistents com Juan Antonio Alcaraz, el qual des del mateix saló de Juntes i junt amb el nostre President, van realitzar una videoconferència amb l’estat Brasiler. Va haver-hi temps per a intercanviar inquietuds i experiències entre els assistents d’este col·loqui que va acostar a les dos associacions salvant milers de quilòmetres gràcies a la tecnologia, però el millor va arribar quan des de l’altra part de l’oceà es va oferir un xicotet concert d’una Banda de Música de la localitat d’Iabaiana on es va arreplegar tant música tradicional de Brasil com algun pasdoble. L’actuació es va tancar amb la interpretació de la marxa mora Chimo del mestre José María Ferrero.

Al finalitzar la jornada, Giselma Meneses va anomenar Rafael Sanchis, President de la Societat de Festers, encarregat d’inaugurar la “Bienal do Livro 2015” el pròxim dia 14 d’Octubre. Este acte es realitzarà des de la seu de la societat i per mitjà de video- conferència. Cal destacar que este és l’esdeveniment més esperat i amb més prestigi que la població d’Itabaiana té i que celebra amb especial afecte cada dos anys. Ser el presentador en este esdeveniment, és tot un honor i que, en esta ocasió, serà des de la nostra ciutat i en veu del nostre president qui inicie esta biennal del llibre. En la mostra estarà també representada la nostra festa de moros i cristians, ja que cap allí s’han remés Programes de Festes dels últims quatre anys, així com diversos cartells i revistes que s’editen.

Esta trobada es va tancar amb la satisfacció de tots i cada un dels participants fent que el vincle creat des del Congrés del 2010, estiga cada dia més fort i que esdeveniments com este facen que la festa de moros i cristians de la nostra ciutat òbriga fronteres i cresca per a expandir-se més cada dia.