Director Chimo 2024

La Junta de Govern de la Societat de Festers, a proposta del president a encarregat a Rafa García Vidal la direcció de la marxa mora Chimo.

Rafa García Vidal inicia els seus estudis musicals en Alfarrasí, el seu poble natal, on entra a formar part de la Banda Instructiva Musical d’aquesta població. Més tard obté el títol de Professor Superior de Clarinet en el Conservatori Superior Oscar Esplá d’Alacant. Però és en el camp de la direcció on més destaca la seua formació, sent titulat en l’especialitat de Direcció pel Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València. A més a més, realitza estudis de direcció a Espanya i Itàlia amb professors com Rafael Sánchez Mombiedro, Jan Cober, José Rafael Pascual-Vilaplana, Eugene Corporon, Carlo Pirola o Felix Hauswirth.

Al llarg de la seua trajectòria professional ha treballat com a director amb cors, orquestres i bandes tant amateurs com professionals a Europa i Sud-amèrica, sent director titular de la Unió Musical de Montitxelvo, Unió Musical d’Aldaia, la Societat Musical Banyeres de Mariola, la Societat Musical de la Llosa de Ranes, Banda Jove Comarcal de la Vall d’Albaida, Jove Banda Simfònica de la FSMCV i de la Unió Musical de Muro.

En l’àmbit docent, ha impartit cursos de direcció a Espanya, Itàlia i Colòmbia. Així mateix, en el seu catàleg artístic podem trobar diferents enregistraments amb diferents formacions, obtenint el Premi Euterpe a la millor producció musical que atorga la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana pel Cd “Homenatge” Paco Esteve, a més dels dos primers premis obtinguts en la 1a Secció del 130 Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, i en el XX Certamen Internacional “Flicorno d’Oro” de Riva del Garda (Itàlia), tots dos amb la Unió Musical de Muro.

En l’actualitat exerceix el càrrec de director musical de l’ensemble instrumental Eclèctic Grup i de la Societat Musical Santa Cecília de Guadassuar. És membre de la “Asociación Nacional de Directores de Banda”, i professor de direcció del Conservatori Superior de Música de Castilla-La Mancha.