50 Aniversari Saudites

logo-saudites-50-aniversari

El dissabte 19 de novembre de 2016 la Comparsa Saudites d’Ontinyent, va presentar el logotip del 50 aniversari de la comparsa.  Amb aquest acte es dona inici a les celebracions programades per festejar els 50 anys de la Comparsa.

El logotip va ser elegit per la Comissió del 50 aniversari de la pròpia comparsa i ha esta dissenyat  per la saudita LAURA FERRERO TORRO, Graduada en Ingenieria de Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes amb la especialitat de Disseny i Desenvolupament de Productes per a l’oci i el hàbitat,  obtenint exel.lents calificacions acadèmiques.  A mes a mes ha segut elegida per a presentar un projecte d’oci creat per ella, en la exposició del joguet innovador en la fira de puericultura de IFEMA 2016 a Madrid.

En paraules de la dissenyadora, el logotip parteix del número 50 per a després inclourà elements significatius de la comparsa.  El número 5 s’ha traçat pensant en els formes curvades i acabades en punta com els sables. El nom de la compresa corono la part mes alta del número 5 i mes a vall es pot veure com tres línies amb  uns elements decoratius represeten el turbant del vestit de gala de la Comparsa Saudites.

Seguidament, el zero sembla una lluna quan aquesta està creixent.  La part daura representa la lluna i la curva que dona forma al zero, seria la parta que falta per a que la lluna siga plena.

Es pot veure com la lluna està formada per una textura amb textos moriscos, textos que representen la historia dels 50 anys de la Comparsa Saudites, en el que s’inclouen el nom de totes les esquadres que formen i han format part de la Comparsa i les marxes morocristianes que s’han composat per a la Comparsa i per a membres d’ella.

 Per finalitzar, la paraula aniversari i els anys 1967 fins el 2017 formen la base del logotip.

El logotip es va presentar al Salo d’Actes de al Societat de Festers per la saudita Paula Vidal junt al Primer Tro de la Comparsa Josep Francés i va contar amb la presència del President de la Societat de Festers, el Vicepresident i Secretari així com dels Saudites, amics del Saudites i festers que van voler ser partícips de la primera celebració del 50 Aniversari de la Comparsa Saudites.