Valoració Festes Moros i Cristians 2015

Una vegada tancat el cicle moro-cristià d’enguany 2015, des de la Junta de Govern de la Societat de Festers d’Ontinyent volem felicitar els Càrrecs del 2015, representants, estaments públics, Comparses i a tots els ciutadans pel magnífic desenrotllament de les festes que hem compartit.

 La participació ha estat en tot moment correcta i el progrés dels actes ordenats i sense incidents destacables. Tal és així que el divendres es van complir els horaris de cada una de les entrades tancant la Comparsa Cides a les 21:04 (cinc minuts abans del previst) i la Comparsa Mossarabs a les 01:49, tal com estava establit.

 La resposta del públic, sempre positiva, ha donat xifres de rècord en els actes de les Entrades Cristiana i Mora, així com en l’Entrada de Bandes de Música del dijous, on Pilar Vañó va dirigir als més de 1000 músics participants i davant de més de 5.000 persones que van assistir a l’acte per a disfrutar de la interpretació de la marxa mora Chimo, sent, la directora, la primera dona a alçar la batuta en este acte tan significatiu en la nostra ciutat.

 Si de dades objectives parlem, cal destacar en este 2015 d’un repunt en la participació de festers en els actes. Si l’any anterior eren 56 esquadres Cristianes i 94 Mores, en este han sigut 60 en el bandol cristià i 99 en el moro. Però la dada més significativa és, que des de l’inici de la crisi, este 2015 ha estat el primer any on el nombre de socis ha crescut en mes de 50 noves altes en socis majors d’edat, un bon indicador per a observar que s’inicia un període de recuperació després de diversos exercicis on es veia reduïda la quantitat de festers.

 A partir d’ara la Societat de Festers inicia un nou cicle amb projectes que aniran encaminats a consolidar i reafirmar que les festes de Moros i Cristians de la nostra ciutat són un referent tant en la nostra comarca com al nostre país i més si és possible, alçar el nostre nom a nivell internacional, que és un dels propòsits de les Juntes que han estat al càrrec de la Societat de Festers i que mantindrem com a estendard durant l’any que ve.